Voetgangerssluis voor een bereikbaar Osdorpplein

Voetgangerssluis voor een bereikbaar Osdorpplein

Geplaatst op 5 juli 2021

Vrijdag 2 juli opende Ronald Mauer, lid van het dagelijkse bestuur van Amsterdam Nieuw-West, de nieuwe voetgangerssluis ter hoogte van het Stadsloket Nieuw-West. De doorgang is een initiatief van ontwikkelaar MRP en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam gerealiseerd. Hiermee is de bereikbaarheid van het Osdorpplein tijdens de bouwwerkzaamheden verbeterd.

Aantrekkelijk en goed bereikbaar

De voetgangerssluis is op initiatief van ontwikkelaar MRP in samenwerking met onder andere de gemeente Amsterdam en Startpunt Nieuw-West gerealiseerd om een veilige voetgangersoversteekplaats tijdens de bouw te creëren. De sluis is alle dagen geopend en is alleen op doordeweekse dagen van 06.00 uur tot 10.00 uur in de ochtend voor voetgangers gesloten in verband met het bouwverkeer. Paul Trip, Algemeen Directeur MRP: “De bouw van de nieuwbouwprojecten van MRP op het Osdorpplein is in volle gang. Het is belangrijk dat het Osdorpplein voor omwonenden, ondernemers en bezoekers aantrekkelijk en bereikbaar is tijdens de bouw. Startpunt, het werk en participatieprogramma van de gemeente Amsterdam, regelt de verkeersbegeleiders voor de voetgangerssluis Wij zijn blij dat wij kunnen samenwerken met Startpunt Nieuw-West, om hiermee een sociale bijdrage te kunnen leveren tijdens de bouw. Met de verschillende partijen in het gebied hebben we hetzelfde doel voor ogen: Samen bouwen aan een bruisend Osdorpplein, hèt centrum van Nieuw-West.”

Osdorpplein – het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-West

Er gebeurt veel op en rondom het Osdorpplein. Er komt een gevarieerd aanbod van woningen, horeca, retail en nieuwe voorzieningen, zoals cultuurcentrum Het Verhalenhuis met de OBA Osdorp en Oxville Cinema.

Ronald Mauer, lid van het dagelijkse bestuur van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is blij met de komst van de voetgangerssluis: “Osdorpplein verandert van een winkelcentrum naar het bruisende hart van Amsterdam Nieuw-West. En dat in het grootste en groenste stadsdeel van Amsterdam, aan de Sloterplas en dichtbij de historische binnenstad Er wordt hard gewerkt om er een modern en compleet stadshart van te maken. Dat is ook nodig, want we groeien flink door naar 200.000 inwoners. Vergelijkbaar met een middelgrote stad in Nederland. Ik ben blij dat er door verschillende partijen zo nauw wordt samengewerkt om het Osdorpplein iedere dag, ook tijdens alle bouwwerkzaamheden, kleurrijker te maken. Initiatieven als de voetgangerssluis dragen bij aan het aantrekkelijk houden en maken van het Osdorpplein”.

Samenwerking Osdorpplein voor meer kwaliteit en kansen

Verschillende partijen werken nauw samen en investeren in de herinrichting van het Osdorpplein, zodat het leefbaar, veilig en aantrekkelijk blijft. Jean-Paul de Mol, voorzitter Bedrijven Investeringszone (Biz) Osdorpplein en eigenaar Citiez Hotel: ”Samen-doen en verbinden, dat zijn de kernwoorden voor het Osdorpplein van de toekomst. De energie om met elkaar iedere dag Osdorpplein mooier te maken is groot. De wijkverzorgers van Startpunt Nieuw-West zorgen voor een schoon en veilig Osdorpplein. Met ‘Color The City’ geven we extra kleur aan het Osdorpplein, de beschilderde hekjes van de voetgangerssluis zijn hier een voorbeeld van. De komende weken worden kleurrijke prints op de grond aangebracht, die reikt van de oever van de Sloterplas tot en aan het einde van het winkelgebied aan Tussen Meer. Nog nooit was een winkelgebied in Nederland zo kleurrijk!”

Bron: https://www.mrpdevelopment.nl/nl/mrp-news/voetgangerssluis-voor-een-bereikbaar-osdorpplein