De UEFA EURO2020 Fan Connector is er!

De UEFA EURO2020 Fan Connector is er!

Geplaatst op 21 juni 2021

Amsterdam is één van de elf speelsteden van EURO 2020, het EK Voetbal. Het toernooi werd vanwege de coronapandemie een jaar uitgesteld en is nu op 11 juni 2021 van start gegaan. In de Johan Cruijff ArenA speelt het Nederlands elftal 3 wedstrijden (13, 17, 21 juni) en er vindt een achtste finale plaats op 26 juni. Om te vieren dat we speelstad zijn, heeft de gemeente in samenwerking met de KNVB zes Fan Connectors laten ontwikkelen. Via deze connectors kunnen mensen verspreid over de stad en het land via een audioverbinding met elkaar in gesprek komen over voetbal.

De Fan Connectors reizen van 4 juni t/m 26 juni door de stad en op een aantal plekken in Nederland. Van 21 t/m 26 juni staat 1 kleine Fan Connector op de Boulevard aan de Westoever van de Sloterplas. Dit apparaat ziet eruit als een soort toeter. Er staan dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur begeleiders (vrijwilligers) bij die uitleg geven en zorgen dat alles goed verloopt. Het geluid dat eruit komt is alleen te horen als je dicht bij de connector staat. Het apparaat wordt verzwaard, zit vast aan een betonnen plaat en is daardoor moeilijk te verplaatsen.

Namens de gemeente nodigen we iedereen van harte uit om de Fan Connector een keer uit te proberen en wensen we jou in het bijzonder natuurlijk ook een geweldig leuk EK voetbal toe.