Symboliek achter de schilderingen van het Color the City project

Symboliek achter de schilderingen van het Color the City project

Geplaatst op 6 augustus 2021

Osdorpplein gaat van grijs naar kleurrijk met Color the City. Vanaf de oever van de Sloterplas tot en met het einde van het winkelgebied lopen kleurrijke patronen en vormen die het gebied samen verbinden. Verbinding tussen de mensen en vernieuwing van het gebied zijn twee belangrijke thema’s in Osdorp en die symboliek is meegenomen in het ontwerp.

Op het Osdorpplein zijn kleurrijke eilanden aangebracht van waaruit patronen het gebied in trekken. In ieder patroon is iets anders te ontdekken. Zo is er in het “Kalverstraatje” een patroon aangebracht van bloemen die in elkaar verstrengeld zijn. Vanuit een gezamenlijke kracht komen de losse bloemknoppen tot bloei. Richting het plein van de Westmarket zijn er diverse ruitjes op de grond te vinden, die als ware diamanten zich vormen tot een regenboog. De unieke eigenschappen van- en talenten in Osdorp verenigen zich hier in een prachtige, diverse samenstelling. Vanaf het Osdorpplein richting Tussen Meer is een verbindingstukje te vinden met een kruispatroon: in de basis verbind niets immers meer dan Amsterdam. Bij het slotstuk op Tussen Meer haken kleurrijke vormen zich in elkaar: in dit extra stukje Osdorpplein vindt ook de lokale ondernemer aansluiting bij de grote ketens. Deze unieke mix geeft het gebied gezicht, sfeer en… kleur! Het is dan ook niet toevallig dat we alle parels uit het gebied -die elkaar versterken- middels de kleurrijke grondtekeningen met elkaar verbonden hebben.

We vinden het leuk om de gedachten van de kunstenaar achter het ontwerp te delen… maar natuurlijk heb jij geheel zelf de vrijheid om er je eigen interpretatie aan te geven. Het allerbelangrijkste is dat we hopen dat je blij verrast bent om de schilderingen te zien en ze een vrolijke noot aan je dag toevoegen!