‘Van Leidseplein naar het theater’ Festival Lieve Stad duikt zondag in de Amsterdamse breakdance geschiedenis

‘Van Leidseplein naar het theater’ Festival Lieve Stad duikt zondag in de Amsterdamse breakdance geschiedenis

Geplaatst op 23 maart 2023

B-Boy Jurskee van Amsterdam Breaking Community & Break A Leg Dance Battle blikt zondag 26 maart in de Meervaart tijdens Lieve Stad, terug op de afgelopen vier decennia. Van de eerste crews in de jaren op het Leidseplein naar 2023 waar elementen van breaking steeds vaker te zien zijn in het theater.

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. ‘Lieve Stad,’ gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van ‘Lieve Stad,’. Daarom duiken we zondag speciaal in de Nederlandse breakdance geschiedenis.

Hiphop is een dynamische en inspirerende cultuur die zich de afgelopen 40 jaar sterk heeft ontwikkeld. Het trekt zich niets aan van hokjes en verbindt jong en oud, beweegt zich tussen sport en kunst en het manifesteert zich zowel op de straat, in het theater als op de Olympische Spelen.

‘VAN LEIDSEPLEIN NAAR HET THEATER’
Zondag 26 maart
Tijd: 14:45 uur
Locatie: Meervaart, Meer en Vaart 300 Amsterdam
Deze Lieve Stad, talk is gratis te bezoeken, reserveer wel je ticket via de website van de Meervaart
http://www.meervaart.nl/lievestad