Samen met Startpunt weer meedoen in de samenleving

Samen met Startpunt weer meedoen in de samenleving

Geplaatst op 6 januari 2021

Bewoners van Amsterdam Nieuw-West kunnen bij Startpunt terecht voor hulp bij het vinden van Taal, Participatie, Stages en toeleiding naar (betaald) werk. Ook helpt Startpunt mensen om de Nederlandse taal (beter) te beheersen.

De aanpak van Startpunt
Bij Startpunt komt vraag en aanbod samen op het gebied van Taal, Participatie, Stages en toeleiding van (betaald) werk. Een team van enthousiaste medewerkers staat klaar om bewoners hierin te begeleiden. De aanpak van Startpunt is maatwerk. Ze gaan aan de slag met bewoners die bereid zijn in zichzelf te investeren en te werken aan hun eigen ontwikkeling. Dit doen ze door eerst de behoeftes en krachten van deze mensen in kaart te brengen. Vervolgens bepalen zij samen een doel. Op basis daarvan maken ze een plan dat kan bestaan uit verschillende leer- en eventuele werkonderdelen. Bij Startpunt vinden ze het belangrijk dat iedereen volwaardig ‘meedoet’ in de samenleving. Ze blijven mensen hiervoor motiveren. Zo maken zij het zoeken naar een opleiding, stage, baan of plek om weer mee te doen in de stad reëel en haalbaar.

Meer weten? Bel 020 253 6888 of mail naar startpunt.sndw@amsterdam.nl.
Startpunt is gevestigd op het Osdorpplein 521, 1068 TA Amsterdam (openingstijden op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)
Kijk ook eens op amsterdam.nl/startpunt of facebook.com/startpuntnieuwwest voor meer informatie.