3 organisaties (Meervaart Studio, Van Eesteren Museum, Boothuis) rondom de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West bundelen hun krachten, resultaat foto-expositie ‘GRIND’

3 organisaties (Meervaart Studio, Van Eesteren Museum, Boothuis) rondom de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West bundelen hun krachten, resultaat foto-expositie ‘GRIND’

Geplaatst op 20 juni 2023

Woensdag 21 juni om 17:30 uur opent de fototentoonstelling ‘GRIND’. Dit project is een samenwerking tussen Meervaart Studio & Foam, Boothuis en Van Eesteren Museum. ‘GRIND’ toont het werk van zes jonge Amsterdamse fotografen (20-27 jaar). Jody, Isabelle, Lieke, Ford, Gabriëlla & Isabel hebben de afgelopen periode onder leiding van Meervaart Studio & Foam, deze serie gemaakt. Deze serie laat hun visie op de Amsterdamse skateboard scene zien.

Onderdeel ‘Skateboard City’ Van Eesteren Museum
‘Skateboard City’ is een grootschalige tentoonstelling in het Van Eesteren Museum over skateboard cultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do-it-yourself. De tentoonstelling ‘Skateboard City’ toont origineel archiefmateriaal van skateboarders uit Amsterdam, gecombineerd met films, foto’s, muziek, maquettes, plattegronden én een skateboard ramp. Deze tentoonstelling loopt van 7 mei t/m 9 juli 2023.

Over de fotografen Jody, Isabelle, Lieke, Ford, Gabriëlla & Isabel:
Gabriella Okoobo is een fotograaf die gedreven wordt door de kracht van observatie, conversatie en collaboratie. Haar focus ligt op het vangen van identiteiten, onderbelichte verhalen en het onderzoeken van een diepere betekenis van verbondenheid, waar mensen zich in kunnen herkennen. Met haar werk streeft ze ernaar de pluriformiteit van de huidige tijdgeest vast te leggen en tegelijkertijd te bevragen, om zo ruimte te maken voor nieuwe narratieven. Uiteindelijk hoopt ze met haar werk een brug te slaan tussen diverse perspectieven.

Ford is een fotograaf die vastlegt wat er speelt in de wereld. Het leven als queer, kleur en ongelijkheid. Bij Ford gaat het om de ongehoorde verhalen.

Isabel Vaessen is onderwijzer en maker. Leren van anderen speelt een grote rol in haar leven en haar creatieve werk. Isabels werk is in de eerste plaats een manier voor haarzelf om meer te leren over de wereld en haar mensen, maar groeit het nu voorzichtig uit tot een plek waar die alledaagse, en soms nog onderschatte, wonderen met nog meer mensen worden gedeeld.

Isabelle Eliëns put haar inspiratie uit het dagelijks leven en haar fascinatie voor het menselijke, het onaantastbare en het ongemaakte. Zelf maakt ze naast beelden ook modeaccessoires en vindt ze zichzelf opnieuw uit door haar bewondering voor de kunst, de binnenwereld en de buitenwereld.

Lieke van Dam is een beginnend fotograaf uit Amsterdam. Vanwege haar dansachtergrond haalt zij haar inspiratie uit beweging en muziek en dit voert zij door in haar fotografie. Met haar foto’s wil Lieke laten zien dat iedereen mooi en uniek is op zijn eigen manier.

Jody Wong is een Chinees-Nederlandse fotografe uit Amsterdam. Met haar werk probeert zij visueel verhaal te geven aan haar gewaarwordingen van de impliciete processen en interacties die zich afspelen in het leven. Zij viert de menselijke verbinding en de subjectiviteit in schoonheid.

Meer informatie over ‘GRIND
https://www.meervaart.nl/studio/nieuws/post/49118/GRIND-Meervaart-Studio-X-Van-Eesteren-Museum-X-Foam-X-Boothuis’

Over Meervaart Studio
Meervaart is een allround theater en het hart van cultureel Amsterdam Nieuw-West. Naast vrijetijdsbesteding biedt het onder meer een podium en een broedplaats voor jong talent. Bij Meervaart Studio kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar meedoen aan leertrajecten op het gebied van muziek, dans, theater, taal, film & fotografie. Meervaart Studio biedt jong talent op deze manier de kans om in contact te komen met gelijkgestemden en tegelijkertijd een portfolio en netwerk op te bouwen. Het is een plek om elkaar te ontmoeten en te inspireren. www.meervaart.nl/studio