Woonzorg breidt uit met 16 nieuwe woningen in Nieuw-West

Woonzorg breidt uit met 16 nieuwe woningen in Nieuw-West

Geplaatst op 8 februari 2023

Woonzorg heeft het zorgcomplex van 57 woningen uitgebreid met 16 nieuwe zorgwoningen op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. De nieuwe woningen liggen in het verlengde van het nieuwe Stadsloket. Er is tevens een gezamenlijke binnentuin, een gemeenschappelijke ruimte en een nieuwe entree gerealiseerd. Ruurd Potma (Heddes Bouw & Ontwikkeling) heeft de sleutels van de nieuwe woningen overhandigd aan Macarena Ruigrok (Woonzorg). Inschrijven op de nieuwe woningen is mogelijk via Woningnet.

Kwaliteit voor bewoners Woonzorg op Osdorpplein
Het aantal senioren in Nederland neemt jaarlijks toe. In 2034 is één op de vier Nederlanders boven de 65. Een groot deel daarvan is aangewezen op een sociale huurwoning. Daarom breidt Woonzorg Nederland als specialist in seniorenhuisvesting haar vastgoedbezit uit. Wooncomplex Osdorpplein bevat nu 51 bestaande woningen met 2 kamers en 6 woningen met 3 kamers. Deze woningen zijn verdeeld over 3 woonlagen, die allemaal bereikbaar zijn met een lift of de trap. Er zijn appartementen met een open en met een gesloten keuken en met een balkon. Ondertussen zijn de 16 nieuwe appartementen ook opgeleverd.

Erik van Leeuwen Clustermanager Amsterdam-Amstelland Woonzorg Nederland: “Het was een uitdaging om onze bewoners tijdens de bouw rondom ons wooncomplex zoveel mogelijk een leefbare woonplek te geven. De bouw viel precies in de coronaperiode, waardoor we niets buitenshuis konden organiseren. Ondertussen zijn de 16 nieuwe appartementen opgeleverd, is de gevel vernieuwd en zijn er nieuwe voorzieningen toegevoegd. We zijn blij met deze mooie centrale locatie”.

De bestaande woningen zijn aan de buitenkant geschilderd en de gevel is totaal vernieuwd. Er is een nieuwe ruime entree gekomen en binnenkort wordt de gemeenschappelijke ruimte en de gemeenschappelijke binnentuin met de bewoners feestelijk geopend.

Osdorpplein – het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-West
Osdorpplein is sinds jaar en dag het levendige centrum van Amsterdam Nieuw-West en hard op weg om een van de leukste hotspots van Amsterdam te worden. Het gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd aan een bruisend en kwalitatief nieuw stadshart waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is. Een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid.

Annemieke Witteveen, projectmanager bij MRP: “We hebben tijdens de bouw in samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling en Woonzorg de huidige bewoners met regelmaat geïnformeerd over de bouwactiviteiten. Bouwen in het centrum van het Osdorpplein was geen makkelijke opgave, mede gezien de vele andere bouwactiviteiten in het gebied. The Hub is bovendien een complex project waar wonen voor verschillende doelgroepen, commerciële voorzieningen, het nieuwe stadsloket en cultuur een plek hebben gekregen. We zijn heel blij met het eindresultaat.”

MRP is verantwoordelijk voor verschillende ontwikkelingen op het Osdorpplein. In 2020 heeft MRP Parking Nieuw West, de nieuwe Jumbo en commerciële units gerealiseerd tegenover The Hub. In het hart van het complex The Hub zijn het Stadsloket met kantoren gekomen voor de Gemeente Amsterdam, dat eind vorig jaar open is gegaan voor het publiek. De 37 koopappartementen zijn in juli 2022 opgeleverd. Op 7 februari 2023 zijn ook de 40 vrije sector huurappartementen, de commerciële units en de 16 extra sociale huurwoningen met een nieuwe binnentuin en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners van Woonzorg opgeleverd. Verschillende commerciële units in The Hub zijn al verhuurd aan spraakmakende ondernemers.

In 2023 wordt er gestart met de mixed-use ontwikkeling MIX Amsterdam met 528 woningen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, een openbare fietsenstalling voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en 383 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis.