The Hub Osdorpplein is opgeleverd aan MRP

The Hub Osdorpplein is opgeleverd aan MRP

Geplaatst op 8 februari 2023

Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft vandaag het nieuwbouwproject The Hub op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West opgeleverd aan ontwikkelaar MRP. The Hub bestaat uit 37 koopappartementen, 40 huurappartementen, 16 nieuwe zorgwoningen, 3200 m2 commerciële units en het nieuwe Stadsloket met kantoren. Met het behoud van de Chileense muurschildering ‘Chile Vencerá’ en het toevoegen van dichtkunst en historische foto’s in de gebouwen is er ook cultuur toegevoegd aan het Osdorpplein.

The Hub is het meest recente project van MRP op het Osdorpplein. In 2020 heeft MRP Parking Nieuw West, de nieuwe Jumbo en commerciële units gerealiseerd tegenover The Hub. In het hart van het complex The Hub zijn het Stadsloket met kantoren gekomen voor de Gemeente Amsterdam, dat eind vorig jaar open is gegaan voor het publiek. De 37 koopappartementen zijn in juli 2022 opgeleverd. Nu zijn ook de 40 vrije sector huurappartementen, de commerciële units en de 16 extra sociale huurwoningen met een nieuwe binnentuin en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners van Woonzorg opgeleverd. Verschillende commerciële units in The Hub zijn al verhuurd aan spraakmakende ondernemers.

Bart Meijer, CEO MRP: “In The Hub zijn woningen voor verschillende doelgroepen gerealiseerd, er is nu een modern en open Stadsloket, een verbindende binnentuin voor de bewoners van Woonzorg en in de commerciële units komen ondernemers die het verschil voor het Osdorpplein gaan maken. Wij willen iedereen bedanken voor de plezierige samenwerking en zien ernaar uit om met de bouw van onze volgend project MIX Amsterdam te starten. MIX Amsterdam zal nog meer toegevoegde waarde gaan bieden aan het Osdorpplein.”

The Hub is ontwikkeld door MRP, gebouwd door Heddes Bouw & Ontwikkeling en is ontworpen door Dittmar Architecten. De bouw is in het najaar 2020 gestart. Niels Doodeman, Algemeen Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling: “The Hub was een uitdagend project. Ons team heeft er alles aan gedaan om het voor de omwonenden en ondernemers op het Osdorpplein zo leefbaar mogelijk te houden, al was dat niet altijd makkelijk. We willen dan ook iedereen bedanken voor het geduld en de medewerking en zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat waarmee we weer kwaliteit hebben toegevoegd aan het Osdorpplein.”

Osdorpplein – het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-West

Het Osdorpplein is sinds jaar en dag het levendige centrum van Amsterdam Nieuw-West en hard op weg om een van de leukste hotspots van Amsterdam te worden. Het gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd aan een bruisend en kwalitatief nieuw stadshart waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is. Een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid.

Annemieke Witteveen, projectmanager bij MRP: “We hebben tijdens de bouw in samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling en Woonzorg de huidige bewoners met regelmaat geïnformeerd over de bouwactiviteiten. Bouwen in het centrum van het Osdorpplein was geen makkelijke opgave, mede gezien de vele andere bouwactiviteiten in het gebied. The Hub is bovendien een complex project waar wonen voor verschillende doelgroepen, commerciële voorzieningen, het nieuwe stadsloket en cultuur een plek hebben gekregen. We zijn heel blij met het eindresultaat.”

MRP is verantwoordelijk voor verschillende ontwikkelingen op het Osdorpplein. In 2023 wordt er gestart met de mixed-use ontwikkeling MIX Amsterdam met 528 woningen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, een openbare fietsenstalling voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en 383 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis.