Nog steeds te bewonderen: expositie Osdorp Verlicht

Nog steeds te bewonderen: expositie Osdorp Verlicht

Geplaatst op 15 december 2022

Lichtkunstenaars Martin Boverhof van Studio Maan en Frederike Top hebben met trots hun werk getoond tijdens de opening op 22 november. In het bijzijn van Sandra Doevendans, Dagelijks Bestuur Amsterdam Nieuw-West, is Osdorp Verlicht toen officieel ge-opend. In de komende twee weken besteden we extra aandacht aan de lichtkunst rondom Osdorpplein en halen we de kunstwerken nu ook naar buiten op verschillende plekken om het jaar feestelijk en belicht af te sluiten.

Osdorpplein is sinds jaar en dag het levendige centrum van Amsterdam Nieuw-West en hard op weg om een van de leukste hotspots van Amsterdam te worden. Het gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd aan een bruisend en kwalitatief nieuw stadscentrum waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is met verschillende voorzieningen voor kunst en culturele activiteiten. Een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid. Osdorp Verlicht is een voorbeeld van de vele kleurrijke activiteiten in Osdorpplein. Met veel plezier nodigen wij je uit voor het bijwonen van de laatste twee weken van de eerste editie van Osdorp Verlicht in de commerciële units van nieuwbouwproject The Hub van vastgoedeigenaar MRP in Osdorpplein.
We zien uit naar je komst.

Over de Kunstenaars

Martin Boverhof /Studio De Maan
Martin Boverhof vormt samen met Anne Gentenaar Studio De Maan. Eind jaren ’90 startten zij hun creatieve en culturele ontdekkingsreis via muziek, beamers, camera’s, video-effecten en digitale media. Hiermee staan zij aan de basis van de VJ-kunst en projectie design. Zo verbeelden ze de muziek van uiteenlopende performances en voorstellingen naar een kleurrijke wereld van visuals en videoclips. Daarnaast maken ze specifieke installaties met bijvoorbeeld projecties op gebouwen en ramen Het werk van Studio De Maan is nu tijdelijk te zien in de commerciële units van The Hub.
Website Studio De Maan

Frederike Top
Frederike Top woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West. Ze is opgeleid als productontwerper en heeft zich ontwikkeld als (toegepast) kunstenaar, werkzaam in de context van de publieke ruimte waarbij licht en participatie vaak een grote rol spelen. Het idee is om een ‘’gewone plek’, waar je misschien dagelijks langs loopt, bijzonder te maken. Haar werk is te zien rondom verschillende straten en pleintjes rondom het Osdorpplein.
Website Frederike Top