Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Abstrakt Juwelier

Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Abstrakt Juwelier

Geplaatst op 20 december 2022

Osdorper Ondernemer van de Maand | Interview met Wendy van Os van Abstrakt Juwelier

Wanneer en hoe ben je in winkelgebied Osdorpplein terecht gekomen?
Mijn ouders zijn hier op Tussenmeer samen begonnen in 1990, hiervoor hebben zij nog een paar jaar in de Ferdinand Bollstraat gezeten. Maar toen dit pand werd gerenoveerd zijn ze naar Osdorp verhuisd met de winkel. Osdorp was in de jaren 90 een bloeiend en druk winkelcentrum. Hiernaast ben ik geboren in Osdorp dus dit gedeelte van Amsterdam heeft altijd een apart plekje in ons hart gehad.

Wat vind je het leukste aan Osdorp?
Wat niet? Ik kom hier al 40 jaar 😉 Osdorp zit in mijn hart… Al hoop ik wel dat er met alle ontwikkelingen een positievere vibe komt. We zijn soms zo negatief in het nieuws.

Waarom of waarvoor komen jouw klanten graag bij jou?
Ten eerste natuurlijk omdat wij een heel gezellig familie bedrijf zijn. Laagdrempelig en gewoon “normaal”. Onze klanten zijn trouw zelfs als ze verhuizen naar een andere stad blijven ze terug komen. Maar zeker ook om onze expertise! Wij weten waar we over praten. Door onze jaren van ervaring krijgt u altijd eerlijk en professioneel advies. En we hebben ons eigen atelier. Hierdoor is er heel veel mogelijk. Alles gebeurt snel en tegen eerlijke prijzen.

Bij welke andere zaken hier kom je zelf graag?
Ik kom veel bij m’n buren van Coffee blends voor hun lekkere cappuccino’s. en dan weer bij m’n andere buren van de boekenwinkel/sigarenman voor een lekker chocolaatje op zn tijd ;). Verder kom ik eigenlijk echt overal maar vooral op Tussenmeer. De linnenboom en flori cultura zijn ook winkels waar ik graag kom.

Welke herinnering(en) aan de zaak zal je altijd bijblijven?
Tijdens mijn jeugd woonde ik in Osdorp, en de braderie in Mei was vroeger altijd enorm druk. Alle winkels hadden een eigen stal voor de deur met koopjes. Het viel heel vaak rond 28 mei. Dan ben ik jarig. Dus ik heb echt heel veel verjaardagen op de braderie doorgebracht. Want ik kom uit een ondernemers gezin dus dan wordt er gewoon gewerkt. Jarig of niet. Toch heb ik dit als kind altijd als leuk ervaren.
Alle buren wisten dit dan ook dus kreeg ik altijd overal wel een kleinigheidje.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze fijne zaak aan Tussen Meer? Kom dan eens langs voor de mooiste sieraden, tijdloze horloges, zilveren cadeaus of de reparatie van een dierbaar sieraad. Tot het einde van de maand december kun je jouw bonnetje in de inleverbox deponeren om kans te maken op een waardebon t.w.v. €50,- van Abstrakt. Hiermee haal je de luxe lekker voordelig in huis! In 2023 zetten we weer andere winkeliers in het zonnetje… maar Wendy staat ook dan natuurlijk nog altijd voor je klaar.