Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: De Linnenboom

Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: De Linnenboom

Geplaatst op 28 april 2022

Osdorper Ondernemer van de Maand | Interview met Roxane Peters van De Linnenboom

Wanneer en hoe ben je in winkelgebied Osdorpplein terecht gekomen?
Bijna 30 jaar geleden hebben mijn ouders De Linnenboom geopend. Als je ouders een bedrijf hebben dan wordt het hele gezin er automatisch bij betrokken en dat betekende natuurlijk dat mijn allereerste vakantiebaantje (25 jaar geleden) werken bij mijn ouders in de winkel was. Op de zaterdagen ging ik dan met mijn vader mee om te helpen. Vanaf het eerste moment vond ik het al harstikke leuk! Echter, tegelijkertijd vond ik de horeca ook erg leuk. In de horeca werken op top niveau vond ik het spannendst en het meest uitdagend. Uiteindelijk heb ik toch voor de retail gekozen. Perfectionisme en kwaliteit leveren is iets wat me aanspreekt en is een raakvlak tussen beide sectoren. Ondernemer zijn is het mooiste wat er is! Van je passie je beroep maken, dat kunnen maar weinig mensen zeggen.

Wat vind je het leukste aan Osdorp?
Dat moet toch de diversiteit aan mensen zijn. Voor de buitenstaander lijkt het misschien een komen en gaan aan bewoners, maar het tegendeel is echt waar. We zijn wat dat betreft in Osdorp meer een dorp dan een stad – hoewel we wel lekker de voorzieningen hebben. Wij hebben veel vaste klanten en met de meesten heb ik door de jaren heen uiteraard een band opgebouwd.

Waarom of waarvoor komen jouw klanten graag bij jou?
Wij leveren kwaliteit en dat weten de klanten. Wij hebben een uitgebreid assortiment in bed- en bad textiel maar ook voor keukentextiel en woonaccessoires weten de klanten ons te vinden. Cadeaus worden prachtig ingepakt en de etalages veranderen om de twee weken dus er is altijd wat nieuws te zien. Kom je de winkel binnen dan word je verrast door alle mooie sfeerhoekjes en kan je zelf zien en voelen hoe prachtig de producten zijn.
Daarnaast geven wij uitgebreid advies over hoofdkussens, dekbedbedden, hoeslakens, dekbedovertrekken alles om er voor te zorgen dat de klant thuis heerlijk kan gaan slapen. Het uitgebreide advies geven wij ook over handdoeken, want er is veel keus.

Bij welke andere zaken hier kom je zelf graag?
Ik kan met mijn mede-winkeliers goed overweg en we hebben onderling veel contact. Tijdens de werkdag loop je snel even bij elkaar binnen en daarom kom ik eigenlijk overal wel. Dat maakt Osdorp ook een fijne werkplek; dat je veel ondernemers kent.

Welke herinnering(en) aan de zaak zal je altijd bijblijven?
Dat ik als klein meisje groot gebracht ben in een hele mooie winkel, waarin mijn vader vol passie en met veel vakkennis voor de klanten klaarstond en mijn moeder het sfeergevoel naar een hoger niveau tilde met haar gevoel voor styling en decoratie. Door hier samen jaar in en jaar uit gewerkt te hebben is een hele hechte familieband ontstaan en dat vind ik heel bijzonder.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze fijne zaak aan Tussen Meer? Kom dan eens langs voor uitzonderlijk goed woontextiel, prachtige accessoires, heerlijk loungewear of toch eindelijk dat dekbed van je dromen. Tot het einde van de maand april kun je jouw bonnetje in de inleverbox deponeren om kans te maken op een waardebon t.w.v. €50,- van De Linnenboom. Hiermee haal je de luxe lekker voordelig in huis! In mei zetten we een andere winkelier in het zonnetje… maar Roxane staat ook dan natuurlijk nog altijd voor je klaar.