Break A Leg Dance Battle is na 2,5 jaar eindelijk weer terug in de Meervaart in Amsterdam

Break A Leg Dance Battle is na 2,5 jaar eindelijk weer terug in de Meervaart in Amsterdam

Geplaatst op 4 mei 2022

Ook deze editie neemt de top van de Nederlandse hiphop industrie weer plaats in de jury: Dimension, Jeems, Kelly Bigirindavyi, Duzk (The Ruggeds), Mess, Carlos Rocha, Kishan Indallal, Jody Geisendorpher & Devante Walden.

Zondag 5 juni 2022 nemen meer dan 1000 hiphop dansers het tegen elkaar opnemen in De Meervaart tijdens de 11e editie van het streetstyle dance event Break A Leg. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in vier verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles, All Styles Battles & Hiphop Battles.

Dit jaar bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie, onder andere Dimension, Jeems, Kelly Bigirindavyi, Duzk (The Ruggeds), Mess, Carlos Rocha, Kishan Indallal, Jody Geisendorpher & Devante Walden. Het event wordt gehost door Vince Charming, Gregory Shaggy & MC Mario Bee. DJ’s Jolani Jhones, DJ Cee en DJ Mista Sweet verzorgen de muziek tijdens de competitie.

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan diverse gratis dans workshops ook zijn er de gehele dag DJ’s in de foyer en ook hier kan lekker gedanst worden.

Ben jezelf geen danser? No worries, er is de hele dag genoeg spectaculairs te zien en te horen! Ook als je zelf niet meedanst is dit een event dat je niet mag missen! Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van Urban Culture.
Meedoen aan de wedstrijd?

De registratie voor de Hiphop Crew Competitie is van start gegaan. Wil je verzekerd zijn van een plaats in de competitie? Meld je crew dan nu aan voor de Hiphop Crew Competitie, dit doe je door een email te sturen naar breakaleg@meervaart.nl.

Solo (en duo) dansers kunnen zich op 5 juni aan de deur registreren voor de Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle. Meer info: www.breakalegdancebattle.com

OVER BREAK A LEG
Break A Leg is een samenwerkingsverband tussen Meervaart, Amsterdam Breaking Community, Gregory Shaggy & Vince Charming Productions. De doelstelling van Break A Leg is om Hip Hop cultuur te verbinden. Jaarlijks organiseren we een groot festival in De Meervaart en daarnaast door het jaar een tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect en het delen van kennis.