Doe mee aan de fotografie workshop en wie weet wordt jouw werk geëxposeerd op het Osdorpplein!

Doe mee aan de fotografie workshop en wie weet wordt jouw werk geëxposeerd op het Osdorpplein!

Geplaatst op 8 november 2021

Doe mee aan de fotografie workshop en wie weet wordt jouw werk geëxposeerd op het Osdorpplein! Pakhuis de Zwijger organiseert samen met stadsdeel Nieuw West deze workshop met expositie mogelijkheid. Kijk anders naar de buurt, leg het op jouw manier vast en wie weet zien we jouw foto dan terug in de eind expositie. Hoe gaaf is dat? Lees snel verder om alles te weten te komen over dit event.

Het Osdorpplein en de omgeving verandert iedere dag steeds weer en meer. In deze fotografieworkshopreeks gaan we samen met fotograaf Karin van de Wiel op stap in het gebied en leggen we de ontwikkelingen vast op beeld. Leg jij het grote geheel vast, of ben je juist geïnteresseerd in de details? Het is volledig aan jou wat je wilt fotograferen. Ontdek het Osdorpplein door de lens van je fototoestel.

In deze workshopreeks gaan we gedurende vijf bijeenkomsten aan de slag met fotografie op en rondom het Osdorpplein. Dit doen we samen met fotograaf Karin van de Wiel. Karin is naast fotograaf ook journalist en woont en werkt in Nieuw-West. Sinds 2017 brengt ze het veranderende stadsdeel in beeld: “Hoe meer ik wandel, hoe beter ik de wijk leer kennen. Op bepaalde plekken heb ik nu herinneringen en associaties; terwijl nieuwe plaatsen, nieuwe gedachten en mogelijkheden bieden.” Van 6 november 2021 tot 11 januari hangt haar expositie Rondje Sloterplas in New Metropolis Nieuw-West.

Wat gaan we doen? In totaal komen we vijf keer samen. Drie keer maken we samen een wandeling op het Osdorpplein en de straten er om heen. Iedere keer voordat we de wandeling beginnen, bekijken we kort elkaars werk van de vorige keer. Dat geeft altijd weer nieuwe inzichten en inspiratie. De eerste keer is een kennismakingsmeeting; en de laatste keer bekijken en bespreken we elkaars werk. Uiteindelijk maken we samen een selectie van foto’s die we in een expositie op een (nog te bepalen) plek bij het Osdorpplein zullen ophangen.

Deze workshop is bedoeld om je anders te leren kijken naar je eigen omgeving; het Osdorpplein. Een eigen camera is een vereiste; en de camera die je nu hebt is de beste die je nu hiervoor kunt gebruiken!

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze workshopreeks. Vol = vol!

> Sessie #1 – zondag 12 december 2021, 13:00-16:00 uur. Startlocatie: New Metropolis Nieuw West (Burgemeester Rendorpstraat 1-3).

> Sessie #2 – zondag 9 januari 2022, 13:00-16:00 uur. Startlocatie: Osdorpplein (exacte locatie volgt).

> Sessie #3 – zondag 16 januari 2022, 13:00-16:00 uur. Startlocatie: Osdorpplein (exacte locatie volgt).

> Sessie #4 – zondag 30 januari 2022, 13:00-16:00 uur. Startlocatie: New Metropolis Nieuw West (Burgemeester Rendorpstraat 1-3).

> Sessie #5 – donderdagavond 17 februari 2022 (exacte tijd en locatie volgt).

Reserveren doe je HIER