De Vogel Vrijheid Of Vogelvrij | Een gratis openluchtconcert door 55 musici en 2 solisten

De Vogel Vrijheid Of Vogelvrij | Een gratis openluchtconcert door 55 musici en 2 solisten

Geplaatst op 25 juni 2022

Ter ere van Keti Koti is er op 1 juli a.s. een speciaal openlucht concert van de Vogel Vrijheid of Vogelvrijop het Osdorpplein. Het oorspronkelijke muziekstuk DE VOGEL VRIJHEID werd in 1955 gemaakt door de joodse componist Lex van Delden (geb. Zwaap) en dichter Jan-Willem Schulte Nordholt, twee vrienden uit het Amsterdams studentenverzet. Het stuk baart nog steeds opzien door de delen die verwijzen naar de opstand van tot slaaf gemaakten. In 1955 was er nauwelijks aandacht voor het slavernijverleden. Het wordt – geheel in stijl – uitgevoerd door twee studentenorkest van Amsterdam en Rotterdam.

De Vogel Vrijheid is opnieuw samengesteld met delen uit Verdi’s Nabucco en Purgatorio van Robert W. Smith en leiden n- van het donker naar het licht in de Vogel Vrijheid climax. Het hele programma heet DE VOGEL VRIJHEID OF VOGELVRIJ om aan te geven hoe dicht vrijheid en vogelvrij vroeger, en in het huidig wereldbeeld, elkaar raken.

Het programma wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Met als solisten Séna Nyaku (spoken word) en Lisa Roth (zang)

De Vogel Vrijheid Of Vogelvrij is een samenwerkingsprogramma met MusicGenerations.

Aanvang 1 juli om 15.30
duur: 45 min
locatie: Osdorpplein, Amsterdam Nieuw-West
toegang: gratis