1000 HipHop dansers nemen Zondag 31 Maart Meervaart in Amsterdam over

1000 HipHop dansers nemen Zondag 31 Maart Meervaart in Amsterdam over

Geplaatst op 11 maart 2024

Battles, showcases, workshops, art, DJ’s en vooral heel veel dans tijdens Break A Leg 2024

Amsterdam maakt zich klaar voor de 13e editie van Break A Leg Dance Battle op zondag 31 maart 2024 in Meervaart. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn er battles door de beste hiphopdansers en -crews. Je kunt je nog inschrijven als danser, of opgeven als crew. Ben je zelf geen danser? No worries: er is de hele dag genoeg spectaculairs te zien en te horen op het gebied van Hiphop Culture.

Ook dit jaar neemt de top van de Nederlandse hiphopindustrie plaats in de jury van de danscompetitie, met namen als Gino Jagessar, Sascha Lekatompessy, Angelo Pardo, Lomroh, Bboy Trace, Willy, Shakira Lans, Navanio Herkul en Daniel Louis. Ruim 1.000 dansers concurreren in de drie verschillende categorieën: 1) Hiphop Crew Competitie 2) Breaking Battles en 3) Hiphop Battles.

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect; het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kun je meedoen aan diverse gratis dansworkshops door onder andere Xenisa-Xhanee, Shakira Lans en Reis Fernando. Daarnaast zijn er de gehele dag dj’s in de foyer, waar ook gedanst kan worden.

Ook als je zelf niet meedanst is dit een event dat je niet mag missen! In de foyer is er een Art & Streetwear Market met onder andere Four Pillarz Clothing Company, New Offsprings en Cat’s & Cherry’s en zie je de foto-expositie ‘50 years of Hiphop by Maam’.

Thema ‘Club Vibes’
Aan de hand van het thema ‘Club Vibes’ brengt Break A Leg dit jaar een eerbetoon aan het ontstaan van dansbattles. De nachtclubs van New York in de jaren ’70 en legendarische feesten als die van Kool DJ Herc in The Bronx vormden de bakermat van hiphop-danscultuur. Dansers daagden elkaar uit met hun beste moves, resulterend in spontane battles. Tijdens Break A Leg nemen dj’s L-Locke, Mike Lewis, Cee en Deejay Cream je mee naar deze club vibe.

Meedoen aan de wedstrijd?
Wil je verzekerd zijn van een plaats in de Hiphop Crew Competitie? Meld je crew dan nu aan door een email te sturen naar breakaleg@meervaart.nl. Solodansers kunnen zich op de dag zelf aan de deur registreren voor de battles.

Meer info: www.breakalegdancebattle.com

OVER BREAK A LEG
Break A Leg Dance Battle is een samenwerkingsverband tussen Meervaart, Amsterdam Breaking Community, Gregory Shaggy & Vince Charming Productions met als doelstelling om hiphop-cultuur te verbinden. Jaarlijks organiseren ze een groot festival in Meervaart, en door het jaar heen tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect en het delen van kennis.