Restaurant Sallora opent op het Osdorpplein in Amsterdam

Restaurant Sallora opent op het Osdorpplein in Amsterdam

Geplaatst op 8 juni 2022

Op 6 juni is het nieuwe restaurant Sallora geopend in de commerciële plint van ontwikkelaar MRP in The Cohesion Don Bosco op het Osdorpplein. Het restaurant is een aanwinst voor het Osdorpplein, waar steeds meer vernieuwende concepten, kwaliteit en variëteit wordt aangeboden.

Mix van Franse en Libanese keuken in Restaurant Sallora

Bij restaurant Sallora van eigenaar Nawras Rachid kunnen de gasten genieten van een mix van de Franse en Libanese keuken en dat midden in het hart van Amsterdam Nieuw-West, in het nieuw ontwikkelde gebied rondom het Osdorpplein. Hier heeft Nawras voor het restaurant de perfecte locatie gevonden in een van de commerciële units van ontwikkelaar MRP. Er komt een terras met diverse lounge meubels, gezellige banken en comfortabele stoelen. Het restaurant ademt een huiselijke en oosterse sfeer. Met de open keuken met een prachtige houtskoolgrill, is Sallora een heerlijke plek om uit eten te gaan of te genieten van een lekker drankje met hapje op het terras.

Eigenaar Nawras: “Toen ik bijna 20 jaar geleden in Nederland kwam, ben ik gaan werken in een restaurant. Ik maakte hier kennis met de horeca en mijn interesse werd toen voor het koken gewekt. Ik heb me in de afgelopen jaren opgewerkt tot chef-kok bij onder andere de Hangar in Amsterdam. Het was mijn droom om ooit een eigen restaurant te beginnen. Met ons nieuwe restaurant Sallora op het Osdorpplein is mijn droom nu uitgekomen!” In restaurant Sallora maakt de gast kennis met alle heerlijkheden uit het Midden-Oosten. Van diverse koude en warme mazza’s, heerlijke spiezen en de lekkerste vis- en vleesgerechten. De houtskoolgrill zorgt voor een tongstrelende smaak aan de gerechten. Nawras importeert de meeste kruiden en ingrediënten zelf, want hij wil alleen het allerbeste voor zijn gerechten. Elke dag wordt er om 08.30 uur een heerlijk internationaal ontbijt geserveerd. Binnenkort gaat ook de Sallora webshop live voor het bestellen van kruiden, Sallora-merchandise en leuke accessoires. Alles wat je in het restaurant ziet is ook te koop, dit maakt het restaurant tot een ware beleving. Zo komt de oosterse sfeer bij iedere gast thuis en in de keuken terug.

Commerciële units in MRP nieuwbouwprojecten beschikbaar

MRP heeft verschillende nieuwbouwontwikkelingen op het Osdorpplein. In het najaar 2022 wordt door MRP het gehele nieuwbouwproject The Hub & De Os met 37 koopappartementen, 40 huurappartementen, 16 nieuwe appartementen met een recreatieruimte, nieuwe entree en daktuin voor Woonzorg en het nieuwe Stadsloket opgeleverd. Parking Nieuw West en de nieuwe Jumbo zijn al in 2020 gerealiseerd, in 2023 wordt er gestart met de mixed-use ontwikkeling MIX Amsterdam. Verschillende commerciële units zijn nu al beschikbaar, lees hier voor alle mogelijkheden. In de overdekte en ruime Parking Nieuw West kan je parkeren onder de Jumbo en ben je direct op het Osdorpplein.

Si-Mohamed El M’Barki, vastgoedontwikkelaar bij MRP: “Wij zijn heel blij dat het nieuwe restaurant Sallora nu is geopend. Het past bij onze ambitie om kwalitatief hoogwaardige restaurants toe te voegen aan het Osdorpplein wat nu transformeert van een winkelcentrum naar het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-West met een gevarieerd aanbod van woningen, horeca, retail en nieuwe voorzieningen.”

In MIX Amsterdam ontwikkelt MRP gemengde gebouwen bestaande uit zes woontorens rondom een groen hof, met 528 woningen. Het hof wordt de gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en is semi-toegankelijk derden. Ook wordt ingezet op groene daken en zonnepanelen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het Verhalenhuis. De parkeergarage voorziet in deelmobiliteit en er komt een ruime openbare fietsenstalling. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur), radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

Meer informatie: www.mix-amsterdam.nl