Pottenkijkerswandeling Osdorpplein druk bezocht!

Pottenkijkerswandeling Osdorpplein druk bezocht!

Geplaatst op 8 oktober 2021

Wat gaat er allemaal om bij de bouw van een nieuw stadscentrum? De Pottenkijkerswandeling van de gemeente Amsterdam afgelopen woensdag 6 oktober bood belangstellenden een informatief kijkje achter de schermen. Drie prominente bouwprojecten werden bezocht. Ongeveer dertig geïnteresseerden werden door medewerkers van de gemeente rondgeleid en konden vragen stellen.

Stadscentrum Osdorpplein in drie pitstops
De eerste stop was op de plek waar de nieuwe Osdorpergracht komt te liggen, met verschillende bruggen. In een strook langs deze gracht wordt ruimte gemaakt voor buitenkunst. Inwoners worden eind dit jaar opgeroepen hierover mee te denken. Vervolgens liep de groep door naar het bouwproject De Os/the Hub, waar ook het nieuwe Stadsloket volgend jaar haar deuren opent. De MIX-locatie, bij het voormalig stadsdeelkantoor, was als laatste aan de beurt. Hier komt onder andere een cultureel centrum ‘het Verhalenhuis’. Onder de gebouwen komen garages en fietsenstallingen.

Prettig weerzien

Iedereen reageerde enthousiast na afloop. Mensen vonden het fijn om beter op de hoogte te zijn van het toekomstbeeld en het was prettig om persoonlijk vragen te kunnen stellen. Het is het voornemen drie keer per jaar een Pottenkijkerswandeling te organiseren. We houden je op de hoogte! Een volgende wandeling zal in het eerste kwartaal van 2022 worden gepland.

Heb je de wandeling gemist? Binnenkort publiceert de gemeente een verslag, waarin zij ingaan op de belangrijkste informatie uit de rondleiding en veelgestelde vragen. Zo kun je alvast meelezen en ben je weer helemaal op de hoogte!