Placemaking 2024 Osdorpplein: kom naar de bijeenkomst(en) en deel je mening!

Placemaking 2024 Osdorpplein: kom naar de bijeenkomst(en) en deel je mening!

Geplaatst op 27 december 2023

Al vanaf 2019 worden in het Stadscentrum Osdorpplein openbare ruimtes zoals pleinen en parken tijdelijk veranderd in levendige plaatsen waar iedereen bij elkaar komt en zich veilig voelt. Denk bijvoorbeeld aan grote en kleine activiteiten zoals buurtdiners, schoonmaakacties, de gezamenlijke kruidentuin en exposities van lokaal talent. Het organiseren van deze activiteiten wordt placemaking genoemd.

Voor placemaking is het belangrijk om te weten welke plekken in Stadscentrum Osdorpplein belangrijk zijn voor u. Denk aan pleinen, winkelstraten, een park of de boulevard. Het moeten plekken zijn die herkenbaar zijn voor de Osdorper. Deze plekken gaan we elk jaar met elkaar kiezen als bewoners, ondernemers en gemeente. Dit doen we in gesprek met u op 9 en 12 januari 2024 tussen 13u tot 17u bij Infopunt op de Suchtelen van de Haarestraat 14.

Voor Stadscentrum Osdorpplein is placemaking belangrijk door de snelle groei van het aantal inwoners. Mensen kennen elkaar en de buurt soms niet meer goed en door de vele bouwwerkzaamheden is er iets extra’s nodig om de goede sfeer te behouden. Om de betrokkenheid met de buurt te behouden kan placemaking een belangrijke rol spelen.

Kortom placemaking doen we samen met de buurt, doet u mee? U bent van harte welkom met ons in gesprek te gaan op op 9 en 12 januari 2024 tussen 13u tot 17u bij Infopunt op de Suchtelen van de Haarestraat 14.