Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Brasserie De Serre

Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Brasserie De Serre

Geplaatst op 22 maart 2022

Osdorper Ondernemer van de Maand | Interview met de familie Yassa.

Wanneer en hoe zijn jullie in winkelgebied Osdorpplein terecht gekomen?
Brasserie De Serre bestond al voor onze komst. Indertijd was het ook al een plek waar de buurt samen kwam, alleen stond het bekend om de gokautomaten. Toen de voormalige eigenaar Jan ermee ging stoppen hebben wij De Serre overgenomen. Dit was in april 2005. We hadden toen niet de nodige papieren en vergunningen om de gokmachines in gebruik te houden, dus deze moesten weg van de gemeente. De gok automaten waren populair, dus in het begin was dat wel een klap voor ons. Echter, ze hebben ook dikwijls voor inbraken gezorgd dus uiteindelijk was het beter voor de zaak. Op de plek van de automaten is nu onze koffiebranderij gevestigd: uiteindelijk ook iets kenmerkends waarvoor klanten naar Brasserie De Serre komen!

Wat vinden jullie het leukste aan Osdorp?
Dat zijn natuurlijk onze klanten. In Osdorp loopt niet 1 typisch publiek rond, maar het is erg gemêleerd. We vinden het ontzettend leuk dat er voor iedereen een plekje is. Al meer dan 15 jaar horen we allerlei verhalen vanuit verschillende culturele hoeken uit de buurt en we leven met iedereen mee. Wat nieuw is, en wat we ook erg leuk vinden, is dat er steeds meer toeristen hun weg naar dit mooie stadsdeel weten te vinden. Het leeft echt op en voegt weer een hele nieuwe dynamiek toe aan de buurt.

Waarom of waarvoor komen jouw klanten graag bij Brasserie De Serre?
Brasserie De Serre heeft een grote sociale functie. Dit is een plek van tijd en aandacht. Dat hebben we voor elkaar. Klanten komen niet om een kopje koffie te drinken, maar om even gezien en gehoord te worden. We nemen daar de tijd voor. Maar… de koffie zelf is natuurlijk ook erg goed! Haha! We halen het niet bij de groothandel, maar hebben een eigen leverancier. We branden de bonen zelf hier in de brasserie. Toen de gokautomaten weg moesten zijn we hier ooit mee begonnen. Na veel experimenteren zijn we op het perfecte recept gekomen!

Bij welke andere zaken hier komen jullie zelf graag?
Onze buren zijn ontzettend leuk. Wat je hier nog tegenkomt is dat het niet uitmaakt of mensen voor een keten werken of voor zichzelf: iedereen is betrokken. Dat is in veel winkelgebieden wel anders. De dames van onze Douglas ontvangen je echt veel vriendelijker dan bijvoorbeeld in de stad en ook de bedrijfsleidster van Etos is een topper. Niet alleen kunnen we onderling op het plein goed met elkaar opschieten, maar ook hebben we leuk contact met diverse ondernemers in de Westmarket. Rachid van Il Gusto is een super leuke ondernemer, de familie Kilic van ASSOS Juwelier is erg vriendelijk en als we zelf geen zin hebben om te koken dan halen we wat af bij Eethuis Rose.

Welke herinnering aan de zaak zal altijd bijblijven?
We hadden eerst een zaak in de Jordaan en daar noemden we iedereen “schat”. Dat was daar heel gebruikelijk en voor ons zo’n gewoonte geworden dat we dit in Osdorp ook automatisch deden. Hier werd daar in het begin echt heel fel op gereageerd. “Ik ben je schat niet!”. Dan haastten we ons te zeggen dat we het zo niet bedoelden, meteen gevolgd door lekker plat “dus sorry, schat”. Dan moesten de meesten wel lachen en was het ijs ook meteen gebroken. Inmiddels is het gelukkig ook helemaal ingeburgerd hier in Osdorp.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze fijne zaak midden op het Osdorpplein? Kom dan eens langs voor zo’n heerlijke bak koffie of geniet van een hartverwarmende maaltijd. Tot het einde van de maand maart kun je jouw bonnetje in de inleverbox deponeren om kans te maken op een waardebon t.w.v. €50,- van Brasserie De Serre. Hiermee kun je het terrasseizoen goed openen! In april zetten we een andere winkelier in het zonnetje… maar het vriendelijke team van Brasserie De Serre staat ook dan natuurlijk nog altijd voor je klaar.