Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Thomas Fruit Kiosk

Interview met onze Osdorper Ondernemer van de Maand: Thomas Fruit Kiosk

Geplaatst op 1 maart 2023

Osdorper Ondernemer van de Maand | Interview met het team van Thomas Fruit Kiosk

Wanneer en hoe zijn jullie in winkelgebied Osdorpplein terecht gekomen?
Thomas’ vader is op de huidige locatie in 1965 begonnen. Hij nam toen dagelijks twee kisten groente en fruit mee om voor die dag te verkopen. De handel liep goed en hij nam meer en meer voorraad mee tot hij uiteindelijk een vaste kiosk kon plaatsen. Door de jaren heen is hij nog een paar meter verschoven richting de oude ABN, maar inmiddels zit Thomas Fruit weer exact op de plek waar het bijna 60 jaar geleden allemaal begon!

Wat vinden jullie het leukste aan Osdorp?
De drie mannen kijken elkaar aan en beginnen een beetje te grinniken. Het is niet zo makkelijk onder woorden te brengen, maar vooral een bepaald gevoel als je hier al zo lang werkt. De mensen zijn echt 100% eigen, dat typische is het leukste. Na al die jaren kun je niet anders dan van deze plek gaan houden. Het karakter verandert zeker wel met de vele nieuwbouwprojecten, maar Thomas voegt toe dat verandering doorgaans goed is en uiteindelijk Osdorp toch altijd Osdorp zal blijven.

Waarom of waarvoor komen jouw klanten graag bij Thomas Fruit?
De vraag wordt misschien aan het team gesteld, maar er staat een klant bij die hier direct op inspringt en het ook nog eens treffend verwoord: “Ze bieden hier een kwaliteit die je niet verwacht bij een groente & fruitstal”. Volgens Thomas is dat ook precies hetgeen wat belangrijk voor hem is. Zeker nu de inflatie om ons heen vliegt is het soms moeilijk om nog voor bodemprijzen in te kopen en daarmee dus verleidelijk om dan maar op de kwaliteit van het product in te boeten. Dat weigert hij. Zijn klanten verdienen een eerlijke prijs en een goed product: op beide kun je dus altijd vertrouwen bij Thomas Fruit!

Bij welke andere zaken hier komen jullie zelf graag?
In de voorjaarskou wordt handenwrijvend al snel FEBO, Kippie en Hema genoemd, voornamelijk om tussendoor even een lekkere warme snack te scoren. Andersom komen de medewerkers van deze zaken ook juist bij de kiosk langs, alleen dan natuurlijk voor de gezonde afwisseling. Het gaat veel over en weer met andere ondernemers uit de nabije omgeving, denk hierbij ook aan Murat van Karaka Optiek, het team van De Notenbar en de dames van TUI!

Welke herinnering(en) aan de zaak zal jullie altijd bijblijven?
Als allereerste leer je bij Thomas Fruit om nooit te trouwen! De medewerkers barsten in lachen uit. Het achterste van de tong willen ze hierover niet laten zien, ze houden het er maar op dat er zoveel geweldige klanten voorbij komen dat het onmogelijk is om te kiezen. Een ander aspect is zeker ook de band die met vaste klanten opgebouwd wordt. Thomas zegt dat het een bijzonder gevoel is om je zorgen te gaan maken over iemand die je ineens bijv. een paar weken niet ziet. Over zulk soort dingen denk je vooraf niet na, maar die persoonlijke band en betrokkenheid bij buurtbewoners is iets wat hij als ondernemer voor altijd zal onthouden.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze fijne zaak op de kruising van Osdorpplein met Tussen Meer? Kom dan eens langs voor verse groenten en fruit van een kwaliteit die je niet van een kiosk verwacht. De Osdorper Ondernemer van de Maand actie zal in maart elders doorgaan, ook hier kun je jouw bonnetje weer in de inleverbox deponeren om kans te maken op een waardebon t.w.v. €50,-. Houd onze socials in de gaten voor updates!