Focus op Osdorpplein presenteert: Finissage groepsexpositie & talkshow

Focus op Osdorpplein presenteert: Finissage groepsexpositie & talkshow

Geplaatst op 21 februari 2022

Het Osdorpplein en de omgeving verandert iedere dag steeds weer en meer. Daarom is afgelopen tijd vanuit de gemeente samen met Pakhuis de Zwijger – New Metropolis een fotografieworkshopreeks ontwikkeld. Deze was voor alle bewoners uit stadsdeel Nieuw-West met een liefde voor fotografie gratis toegankelijk gemaakt. Onder begeleiding van fotograaf Karin van de Wiel kregen de nieuwe fotografen verschillende opdrachten mee en gingen ze elke week op stap in het gebied om de gebiedsontwikkelingen vast te leggen op beeld.

Deze nieuwe fotografen geven ons als toeschouwer de kans om het verhaal te vertellen wat zij zien en ervaren door hun lens. Osdorpplein is een plek waar zoveel verschillende mensen met andere blikken op de wereld komen. Met deze fotografieworkshops maken we ruimte voor nieuwe manieren van kijken. We ontdekken door de lens van verschillende nieuwe fotografen uit de omgeving het Osdorpplein vanaf een andere hoek.

Na 4 workshops zijn we nu aangekomen bij de 5e bijeenkomst van Focus op Osdorpplein: de presentatie van de gemaakte beelden! In deze laatste bijeenkomst op 24 februari vanaf 19u is er een talkshow en finissage. De fotografen zullen dan aanwezig zijn in New Metropolis zodat je met hen in gesprek kunt gaan over hun gemaakte werk. De groepsexpositie loopt de hele week van dinsdag 22 februari tot en met zaterdag 26 februari.

De gemeente nodigt buurtbewoners uit
“De groepsexpositie dient voor ons als gemeente als startpunt naar een meer open gesprek met de omgeving over de gebiedsontwikkeling. We willen op deze manier de omgeving op een creatieve manier meer betrekken om hun kijk op de zaken te delen. Verder past deze workshop bij onze pijler ontmoeten en maakt onderdeel uit van een reeks activiteiten waarbij we op verschillende manieren komende jaren onderzoeken en vastleggen wat het Osdorpplein voor mensen betekent en hoe we dat verder onderdeel kunnen integreren binnen de gebiedsontwikkelingen.”

Check ook het event