Feestelijke opening Queer & Pride in Nieuw-West

Feestelijke opening Queer & Pride in Nieuw-West

Geplaatst op 19 juli 2023

Met Queer & Pride Amsterdam vieren we dat iedereen hier zichzelf kan en mag zijn. Ook in Nieuw-West zijn er allerlei activiteiten.

Op 21 juli nemen we samen met Pink Nieuw-West vast een voorschot op de opening van Queer & Pride 2023. Er is een feestelijk programma met veel verschillende optredens van sprekers, dans, zang en muziek.

Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver en wethouder Meliani (Inclusie en anti-discriminatiebeleid) zullen samen de regenboogvlag hijsen. Er is een informatiemarkt en er zijn kraampjes met lekker eten en drinken. Ook wordt het kunstwerk Stoer* officieel geopend. Kortom, een gezellig en bruisend regenboogfestival om Queer & Pride 2023 in Nieuw-West te openen!

Wanneer: 21 juli, van 17.00 tot 22.00 uur
Waar: boulevard aan de Sloterplas, tegenover de Meervaart (Osdorp)

Met: House of Hopelez, Alice Olstorn, Nancy Fancy, Hasan Gök, Sunny Lamin Barow, Perry Dosset, Shiro, Pink Diamonds, Bilal Chahal, Sambaband Bumba

*Meer over het kunstwerk Stoer: Kunstenaar Bilal Chahal wil met dit kunstwerk een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de LGBQI+ community. Door het spel van letters, de gekozen kleur -Barbie-roze- en de vorm zal het vragen oproepen zoals wat betekent stoer eigenlijk, wie of wat is stoer, voelt men nog een verschil in wat als typische mannelijk of vrouwelijk wordt ervaren.

Adres

Boulevard Sloterplas (tegenover de Meervaart), Osdorp t/o 300, Amsterdam

Website

http://www.amsterdam.nl/pride

Toegankelijkheid

ja