Feestelijke heropening fontein

Feestelijke heropening fontein

Geplaatst op 30 november 2021

Afgelopen zaterdag 27 november was het feest op het Osdorpplein! Omdat de fontein met de lammetjes in het voorjaar helemaal is vernieuwd, mochten kinderen hun schoentje zetten.

Icoon op Osdorpplein
De fontein met de bronzen lammetjes is al ruim een halve eeuw een icoon voor het Osdorpplein. De fontein was erg vies en versleten geraakt. Daarom startte de gemeente eind 2020 met een grondige opknapbeurt. De renovatie is in april 2021 al afgerond, maar vanwege de beperkingen rondom corona kon een feestelijke heropening helaas niet eerder plaatsvinden.

Ontmoetingsplek
De fontein is het hart van stadscentrum Osdorpplein en favoriete ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers. Bovenal zijn de beeldjes een geliefd speelobject voor kinderen. De glimmende rug, snoet en oren van de lammetjes zijn het bewijs van decennialang aaiende kinderhandjes. Sinds de renovatie kan iedereen weer volop van de fontein genieten. De renovatie van de fontein is dan ook een mooie stap in de vernieuwing van stadscentrum Osdorpplein.

Feestelijke opening
Op zaterdag 27 november organiseerde het stadsdeel een feestelijke opening om te vieren dat de fontein is opgeknapt. Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer heette alle aanwezige bewoners en bezoekers welkom. Omdat het Sinterklaastijd is, konden kinderen hun schoentje zetten. Ook waren de bronzen lammetjesbeelden speciaal voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed met een Sinterklaaspakje.