Denk mee: Iets aan de Sloterplas. Co-creatie sessie kunst en cultuur Osdorpplein

Denk mee: Iets aan de Sloterplas. Co-creatie sessie kunst en cultuur Osdorpplein

Geplaatst op 5 december 2022

Het centrum van Nieuw-West verdient een volwaardig cultureel aanbod. De gemeente gaat daarom investeren in meer kunst en culturele activiteiten voor stadscentrum Osdorpplein. Daarvoor zijn plannen gemaakt voor de nabije toekomst. De gemeente wil met bewoners, cultuurliefhebbers en makers van stadsdeel Nieuw-West kijken waar er nu al behoefte naar is. En dit al snel op korte termijn mogelijk maken. Hiervoor organiseren ze een eerste co-creatie sessie met de makers, bewoners en cultuurenthousiastelingen van Nieuw-West.

Amsterdammers kunnen met dit initiatief meewerken aan het toevoegen van kunst en cultuur die voor iedereen altijd gratis en makkelijk toegankelijk zal zijn. Daarom gaat de gemeente samen met de buurt onderzoeken naar de realisatie van een tijdelijk podium waar al vanaf 2023 kosteloos geprogrammeerd kan worden door iedereen uit Nieuw-West.

Co-creatie sessie; denk mee!
De gemeente wil achterhalen waar nog behoefte aan is binnen het stadsdeel en aan wat voor podium we moeten denken. De sessie wordt opgedeeld in twee delen. In het eerste deel gaan we in gesprek met makers van kunst en cultuur en over waar hun wensen en ambities liggen.
Bij het tweede deel is het publiek welkom dat graag deelneemt aan kunst- en cultuuractiviteiten en gaan we met hen in gesprek rondom dezelfde vragen.

Datum: donderdag 15 december 2022. Tijden:
15.00 – 17.30 uur – Sessie voor makers en organisatoren
17.30 – 18.30 uur – Netwerkdiner
18.30 – 21.00 uur – Sessie voor bewoners

De hele dag door is er culturele programmering.

Locatie: Naast de Meer en Vaart 175 en de ijsbaan in de dome

Aanmelden: Deelname is gratis. In verband met de catering is aanmelding noodzakelijk. Dat kan via deze link. U ontvangt hiervan per mail een bevestiging.

Vervolg
De resultaten uit de co-creatie sessies worden na afloop in een schets gegoten die de gemeente voorlegt aan de makers en de bewoners uit de buurt. Hierop volgt een besluit over de bouw, locatie en programmering van een tijdelijk podium. Vervolgens zullen deze plannen in de weken erop verder uitgewerkt worden.