Meervaart en Nederlands Theater Festival zetten deuren open voor jong talent

Meervaart en Nederlands Theater Festival zetten deuren open voor jong talent

Geplaatst op 6 september 2024

Op zaterdag 14 september opent Meervaart zijn deuren voor een Open Huis, speciaal voor jonge Amsterdammers van 2 tot 26 jaar. Kom langs voor twee prachtige familievoorstellingen, Beuk (4+) & BAS. (10+), winnaars van de Zilveren Krekel en onderdeel van NTF Jong. Daarnaast kun je gratis proeflessen volgen in muziek, dans, woordkunst, theater en beeldende/visuele kunst.

Meervaart Open Huis is de uitgelezen kans om kennis te maken met het veelzijdige aanbod van Meervaart, dat naast indrukwekkende voorstellingen ook een breed scala aan creatieve workshops en lessen biedt.

Tijdens het Open Huis zijn er diverse proeflessen, variërend van theater en dans tot DJ-en en poëzie. Ook zijn er activiteiten zoals een Mini Bios, foto expo en een Pubquiz o.l.v. Devrim Arslan (bekend van het tv-programma Beat The Champions). Ben je klaar om je creatieve kant te ontdekken of heb je gewoon zin in iets nieuws? Kom naar het Open Huis en ontdek wat Meervaart te bieden heeft!

Als cultureel knooppunt brengt Meervaart mensen met diverse achtergronden en ambities samen. Of het nu gaat om podiumkunst, sociaal-artistieke projecten, of kennisuitwisseling, Meervaart is dé plek waar hedendaagse verhalen worden verteld en grenzen worden doorbroken. Een plek waar leren, maken, presenteren en voorstellingsbezoek hand in hand gaan en elkaar versterken. Ervaar tijdens Open Huis deze Meervaart energie.

Meervaart speelt al meer dan 20 jaar een cruciale rol in de creatieve ontwikkeling van Amsterdamse kinderen en jongeren. Bekende talenten zoals de hiphopformatie Zwart Licht, acteur Emanuelle Ohene Boafo, en theatermaakster Priscilla Vaudelle hebben hier hun eerste stappen gezet. Dit Open Huis biedt een unieke kans om te ontdekken hoe Meervaart kinderen, jongeren en jongvolwassenen helpt om hun potentieel te ontplooien.

Voor kinderen van 2 tot 16 jaar biedt Meervaart Jong creatieve lessen in theater, dans, beeldende kunst en muziek. Jongeren en jongvolwassenen van 15 tot 26 jaar kunnen bij Meervaart Studio hun talenten verder ontwikkelen op het gebied van muziek, dans, theater, film, fotografie, visual art en woordkunst.